Hem / Om Oss / Licens

LICENS VIA SAFE EDUCATION

Sveriges nationella PT-licens

För att möta behovet av en kvalitetssäkring inom produkten personlig träning i Sverige har arbetsgivare och utbildningsorganisationer inom träning och hälsa gemensamt arbetat för att skapa en nationell licens utifrån Sveriges förutsättningar och behov. Målsättningen är att det ska vara givande för alla parter som berörs: kunder, tränare, arbetsgivare och utbildningsorganisationer.

Branschorganisationen Friskvårdsföretagen Almega (FRISK) presenterade utifrån det arbetet en nationell licens i maj 2019. Den nationella licensen innebär ett tillägg till EU:s direktiv. EU:s direktiv är EQF 4.

Läs mer om EQF4

Friskvårdsföretagen Almega

Ansvarar idag för Sveriges nationella PT-licens. Många arbetsgivaren har denna licens som norm för anställning, till exempel träningskedjan SATS.
SAFE Education är en av sju skolor i Sverige som har delegerad licensieringsrätt. Det betyder att när du är godkänd Personlig tränare via SAFE Education kan du utan kostnad och Friskvårdsföretagens examinationer registrera dig på pt-licens.se och få din nationella licens.

PT-Skolor med licenseringsrätt

Licens

Du som har gått SAFE Educations PT-utbildning tidigare får utan kostnad, och utan andra examinationsförfarande än de du tidigare har gjort hos oss på SAFE Education, den nationella licensen om du ansöker innan den 31 december 2019.
Vi ser detta som en stor förmån för dig som har varit utbildningsdeltagare hos SAFE Education.

Internationell licens

SAFE Education har en ackreditering som innebär att när du godkänns som Personlig tränare hos oss får du automatiskt även Europe Actives internationella licens.

Läs mer om EuropeActive

SAFE Educations utbildning följer Europe Actives standards https://www.ehfa-standards.eu/


I vår utbildning ingår information om vad det innebär och hur du följer dem i ditt kommande arbete som Personlig tränare med nationell och internationell licens.

Din internationella licens innebär att du registreras och blir sökbar i:

European Register of Exercise Professionals (EREPS)

https://www.ereps.eu/

Kostnaden för det första året ingår i din utbildningskostnad.

Har du frågor om licenserna som ingår i din utbildning?
Maila dina frågor till oss på info@safe-education.se