Utbildningar / Lic. Personlig tränare

LIC. Personlig tränare

Vi erbjuder en seriös PT-utbildning som lever upp till branschens höga standard.

Boka utbildningen

SAFE Educations utbildning Lic. Personlig tränare ger dig den nationella FRISK-licensen och internationella Europe Active-licensen. Det är en utbildning som lever upp till kraven som träningsbranschens arbetsgivare ställer på en personlig tränare idag. Vår 30 år långa erfarenhet av att utbilda tränare hjälper dig att lyckas!

Upplägg

Utbildningen genomförs i två steg. Du börjar med förstudier av grundläggande teori via e-learning. Du får tillgång till e-learningen sex veckor före den lärarledda undervisningen inleds. Steg 2 utgörs av lärarledd undervisning på plats i våra fina utbildnings- och träningslokaler där teori och praktik varvas.

Steg 1 – Förstudier av grundläggande teori via e-learning
Steg 2 – Lärarledd undervisning till personlig tränare

Omfattning

  • E-learning och hemstudier omfattar 158 timmar. Det motsvarar halvtidsstudier under cirka sex veckor, men du väljer själv din studietakt.
  • Lärarledd undervisning om totalt 192 timmar fördelat på 24 dagar under cirka tio veckor.

Licens

Efter avslutad utbildning får du genomgå ett teoretiskt och praktiskt prov. För att få dina licenser krävs full närvaro och godkända provresultat.

Läs mer om vilka licenser du får här.

Förkunskaper

Träningserfarenhet såsom styrke- och konditionsträning eller annan träningsform under 1-2 år. Vi rekommenderar även att du provat att träna med en personlig tränare.

Om du besitter grundläggande kompetens motsvarande steg 1 (anatomi, fysiologi och träningslära) kan du mot en avgift ansöka om validering och tillgodoräkning av steg 1. Kontakta oss för mer information.

Läs mer om Utbildningen

Startdatum

Steg 1 – Flexibel start. Vid anmälningstillfället får du tillgång till e-learning-materialet.
Steg 2 – Datumen nedan avser start för lärarledd undervisning:

Stockholm 21/10 2020
Med reservation för eventuella ändringar

Se alla utbildningstillfällen här

Pris

58.900 kr.

Delbetala din utbildning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader.

LÄS MER OM DELBETALNING

Boka utbildningen

Boka utbildningen

Detta anmälan till utbildningen är bindande. Läs villkoren och godkänn längst ner i formuläret.

Personuppgifter

Adress och kontaktuppgifter

Jag godkänner villkoren

om utbildningen

Vi erbjuder en seriös PT-utbildning som lever upp till branschens höga standarder. Att utbilda sig till personlig tränare ligger perfekt i tiden, då efterfrågan på kompetenta personliga tränare blir högre i samband med hur hela träningsbranschen växer. Med en licens från SAFE kan du söka jobb var du vill – både i Sverige och utomlands.

Läs mer om utbildningen

Engagerade och pedagogiska
utbildare

Våra deltagare på utbildningarna säger ofta att de önskar att de hade haft lika pedagogiska, engagerade och härliga lärare i skolan. Genom att samtliga utbildare är aktiva i tränings – och friskvårdsbranschen uppnår vi också en stark förankring i arbetslivet.

Våra utbildare har ett brinnande intresse för att lära ut, en stor kompetens inom aktuellt område och en gemensam vision om att vilja bidra till att fler mår bättre. Tillsammans tar vi oss framåt.

Boka utbildningen Läs mer om våra utbildare